Marjojen myyntiäMustaherukkaVadelmaHerneMarjanpuintia puimurilla
Logo
Violet queen
Talvimarjat

Tutustu myös näihin luomu- ja lähituottajiin

Kaisan Kanat

Lempisen Luomuomena

Sampon mökit

Marja-allakka

Alla olevasta kalenterista näet tilalla viljeltävien marjojen satokaudet sekä arviot, milloin marjaa on tilamyynnissä ja poimittavana. Marja-allakkaa päivitetään satotilanteen mukaan. Voit halutessasi varmistaa päivän tilanteen soittamalla puh. 044 353 56 55.

Klikkaamalla marjan nimeä näet kyseisen marjan tiedot kalenterissa.

Valitse marja

Elokuun alusta vadelmat viettelevät (viikot 31-36)

Elokuun aurinko kypsyttää vadelmat suussa sulavan maukkaiksi. Parhaita vadelmat ovatkin tuoreena, mutta erinomaisia myös pakastettuna ja hillona. Vadelma sopii hyvin yhdistettäväksi muiden marjojen kanssa. Esimerkiksi mustikan kanssa siitä saa upeaa kuningatarhilloa. Perinteisesti puutarhavadelmat ovat punaisia. Peltolan tilalta saa myös keltaista vadelmaa, joka sopii allergikoille.

Elokuun puolella herkutellaan herukoilla (viikot 33-37)

Musta- ja punaherukka ovat valmiita mehustukseen, viinin raaka-aineeksi tai sellaisenaan syötäviksi. Muiden marjojen kanssa yhdistettynä kiisseleihin ja salaattiin. Hyvää myös hyytelönä ja nektarina.

Karviainen kypsyy (viikot 34-37)

Karviainen on ihana napostelumarja, kotimainen vaihtoehto hedelmien ja rypäleiden sijaan. Hyvää hyytelöön, mehuksi tai viiniksi. Porkkanan kanssa siitä saa ”köyhän lakkahilloa”

Elokuun lopulla tyrniä tarjolla (viikot 35-40)

Tyrni on terveyttä edistävä, sairauksia parantava vitamiinipommi. Sisältää C-, E-, ja A-vitamiineja erityisen runsaasti. Lisäksi B1- ja B2-vitamineja, foolihappoja ja koliinia, kolesterolin vastavaikuttajia ja terveellistä linolihappoa. Muutama marja päivässä riittää. Marjat estävät mm. verisuonten rasvoittumista ja kalkkeutumista. Tyrniöljy tappaa bakteereja ja edistää kudosten uusiutumista ollen erityisen hyvä ihosairauksista kärsiville. Pakastaminen on paras säilöntätapa sekä marjoille että mehulle. Keittäminen tuhoaa arvokkaita vitamiineja.

Syyskuun puolivälissä Mustamarja-aronia (viikot 36-40)

Erittäin hyvä mehun raaka-aine joko sellaisenaan tai muiden marjojen kanssa yhdessä. Voidaan käyttää hillona, hyytelönä, muiden marjojen kanssa kiisseleissä, tortuissa, salaateissa. Verenpainetta alentava vaikutus, estää suonten kalkkeutumista. Erinomainen väriaine esim. omenan ja raparperin kanssa mehuun. Marjoja voi kuivata ja napostella kuin karamelleja, sopii painonpudottajalle makeannälkään.

Koko kesän raikas raparperi

Torttuun, kiisseliin, viiniin, mehuun ja hilloon oiva raaka-aine on raparperi. Esim. mansikan tai mustamarja-aronian kanssa saa runsaasti hyvää ja edullista mehua kotoisasti mehumaijalla keittämällä.