Marjojen myyntiäMustaherukkaVadelmaHerneMarjanpuintia puimurilla
Logo
Violet queen
Talvimarjat

Tutustu myös näihin luomu- ja lähituottajiin

Kaisan Kanat

Lempisen Luomuomena

Sampon mökit

Maatilan esittely

Kuva heinäpellosta

Olen toiminut maanviljelijänä Peltolan tilalla vuodesta 1985 lähtien, jolloin teimme sukupolvenvaihdoksen. Alkuvaiheessa tila oli perinteinen lypsykarjatila, kunnes vuonna 1991 aloitimme mansikanviljelyn. Sen jälkeen laajennuimme myös pensasmarjoihin ja luovuimme kotieläintuotannosta. Lajikevalikoima on vaihdellut vuosien varrella. Tämänhetkisen tuotantomme näet marja-allakasta.

Vahvaa alaamme on myös hevosheinä, jota olemme tehneet kuivurin valmistumisesta, vuodesta 1987 asti. Myös muut hevosrehut ja kuivikeolki kuuluvat tuotteisiimme.

Yrittäjänä haluan kehittyä eteenpäin ja siksi olenkin ollut vuodesta 1988 lähtien yhtäjaksoisesti mukana aina jossakin koulutuksessa, projektissa tai kehityshankkeessa, joko omassa maakunnassa tai maakunnan ulkopuolella. Myös opintomatkat ja tilavierailut kotimaassa sekä ulkomailla kuuluvat normaaliin toimintaan. Näillä matkoilla olenkin tullut tutuksi monien suomen ykkösasiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa, joista useimmat ovat käyneet myös tilallamme. Näin olen voinut hyödyntää heidän osaamistaan omassa toiminnassani. Näistä kouluttajista ja laitoksista on tullut myös yhteistyökumppaneita, esimerkkinä Pohjois-Karjalan Ammatillinen Aikuiskoulutuskeskus Joensuussa, Marjaosaamiskeskus Suonenjoella, Heinämestarit ja Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto.

Vuonna 1993 aloitin hirsiveistämötoiminnan yhdessä Sampo Pitkäsen kanssa ja vuosien varsilla Pohjois-Karjalan Pyöröhirsi on toimittanut Pohjois-Karjalassa hirsirakennuksia lähes jokaisen suuremman vesistön rannalle, niemeen ja notkoon.